Wie?

Hi! Mijn naam is Ramona van Bakkum. Op deze website kun je een beeld krijgen van het soort illustraties dat ik maak en van mijn overige maaksels en werkzaamheden.

Het liefst werk ik digitaal op mijn IPad Pro, maar geef mij een potloodje en papier en ik ben ook blij. Tekenen is mijn passie, ik doe het het liefst de hele dag, elke dag. En dat lukt aardig want als ik niet zelf aan het tekenen ben dan ben ik wel tekenles aan het geven bij de Tekenbrigade. Alles over de tekenles vind je hier: http://www.tekenbrigade.nl

Het liefst teken ik voor (en met) kinderen. Vorig jaar heb ik samen met Kitty Rumping, fysiotherapeute in het pijnteam van revalidatie centrum Heliomare, een kinderboek uitgebracht genaamd “Mijn beschermende brein”. Het gaat erover hoe je brein je beschermend met pijn. Alle pijn, op iedere plaats in je lichaam wordt namelijk gemaakt in je brein. Je brein stuurt pijn als het denkt dat je onveilig bent. Ook als er niets “stuk” is in je lichaam. Dat kan zijn omdat je in gevaar bent (bijvoorbeeld je hand onder een te hete kraan, pijn, wegtrekken). Of omdat je brein nog in de “beschermstand” staat (bijvoorbeeld gebroken enkel gehad, genezen maar brein moet er nog aan wennen dat je weer veilig kunt bewegen). Óf omdat jij je niet veilig vóelt (denk aan pijn in je buik omdat je een spreekbeurt moet doen). In het boek leggen we uit hoe het werkt zodat je beter begrijpt wat er gebeurt in je lichaam en in je brein. En natuurlijk ook wat je kunt doen als pijn niet weggaat.

Inmiddels hebben we ruim 3500 exemplaren van ons boek verkocht en we zijn apetrots! Ook hebben we een poster gemaakt die nu bij heel veel artsen/fysiotherapeuten/orthopedagogen/enz. in de praktijk hangt.

Sinds Mei 2020 is ook het werkboek (aansluitend op het theorieboek) verkrijgbaar:

Wil je er meer over weten? Kijk dan op www.mijnbeschermendebrein.nl