Ramoon Illustraties

ik

 

 

Ramoon Illustraties. Ik ben Ramona van Bakkum, van kleins af aan ben ik dol op knutselen en tekenen. Heerlijk om iets te maken en nog mooier als anderen het dan ook leuk vinden. Als ik aan het tekenen ben vergeet ik alles om me heen en zit ik met rode wangen te werken.

Eind 2015 kwam ik op Facebook een groep tegen: de 52 week Illustration Challenge. Super leuk! Iedere week is er een nieuw thema en kun je één of meer illustraties insturen. Hierdoor ben ik veel vaker en gerichter aan het tekenen geslagen. Verder werd ik geïnspireerd door de vele illustraties die via de groep op mijn newsfeed langs kwamen.  Voor elk thema maakte ik een illustratie, dus ook voor degene die mij minder aanspreken. Hierdoor moest ik regelmatig buiten het voor mij vertrouwde gebied iets proberen. Niet altijd makkelijk maar wel heel leerzaam!

Wat mij het meest aanspreekt zijn illustraties voor kinderen. Mijn droom is ook om ooit nog eens mijn eigen kinderboek uit te geven. Ideeën genoeg, tijd niet altijd helaas, maar uiteindelijk gaat het lukken!  Op dit moment ligt het kinderboek, dat ik samen met een Canadese mevrouw gemaakt heb, bij een uitgever. Ook ben ik mijn eigen verhaal  “Jack de Moedervlek”  klaar aan het maken om naar uitgevers te sturen.

Naast het tekenen ben ik druk met onze 3 kinderen en werk ik in de kinderopvang. Sinds kort geef ik 1x per week tekenles aan kinderen van 4 tot 13 jaar. Op deze manier kan ik mijn ervaring en mijn hobby mooi combineren.

 

noor jasmijn

 

Bij de tekenles gebruik ik ook thema’s; het eerste half uur leer ik de kinderen een techniek of maken we een stap-voor-stap-tekening, het tweede half uur werken ze aan een tekening met het thema van die week. Aan het eind van de les trekken we een briefje uit de pot, met daarop het thema voor de volgende week. Zo hebben de kinderen (en ik ook)  een week de tijd om na te denken en inspiratie op te doen voor de tekening van de volgende les.

Het is ontzettend leuk om te zien hoe iedereen geconcentreerd en op zijn eigen niveau bezig is, hoe de oudere kinderen de kleintjes helpen en hoe de complimentjes over en weer gaan. En natuurlijk om te zien hoe ieder kind zijn/haar eigen stijl heeft en wat voor prachtigs ze allemaal maken. Die blije koppies bij een geslaagd werkstuk… fantastisch!

FB_IMG_1432935425838

6 thoughts on “Ramoon Illustraties

  1. 401839 957825Id need to consult you here. Which is not some thing It is my job to do! I spend time reading an write-up that may possibly get men and women to believe. Also, numerous thanks for permitting me to comment! 562032

  2. 367399 428944I completely agree with you about this matter. Good post. Already bookmarked for future reference. 687484

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *